Godnattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli och Francesca Cavallo (red)

 
Detta är något så härligt som en crowdfundad bok – riktigt kul! 
 
Och det är vad som står på förpackningen – 100 berättelser om 100 fantastiska kvinnor. (Eller 99, då – jag har redan berättat vad jag tycker om att Margaret Thatcher är med.)  Men 99% av dem är alltså just fantastiska  🙂 
 
Otroligt vackra illustrationer och en bra spridning bland värv, nationaliteter och kulturer. Den fick mig att sätta igång och googla och läsa på massor och det är alltid ett bra tecken – jag älskar när böcker får mig att vilja veta mer! Texterna är just som små godnattsagor, på enkelt språk utan att vara för enkelt och de funkar absolut som godnattsagor för även 35-åriga rebelltanter. Och farbröder och killar, inte minst – det är min andra invändning. Det är inte bara rebelltjejer som behöver veta saker om andra rebelltjejer, det kan allt vara nyttigt för deras samtida killar också. 
 
Men – underbar läsning – mycket bra initiativ! 
 

0 reaktioner till “Godnattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli och Francesca Cavallo (red)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s