Snart är jag borta av Hanna Jedvik

Jag läste och avgudade Kurt Cobain finns inte mer förra sommaren. Det var därför inte särskilt svårt att bestämma mig när jag fick syn på Snart är jag borta stående på en hylla på Högsbo bibliotek för några veckor sedan. Jag har aldrig hört talas om den förut, och nu när jag söker inser jag att den inte finns att köpa längre. Märkvärdigt! Men den finns alltså på biblioteket, i alla fall i Göteborg. 
 
Maja och Lina bor i en liten stad – jag tänker mig Uddevalla eller Ljungskile. På sätt och vis är de extremt lika, på andra sätt som två sidor av ett mynt. Lina orkar inte med livet, orkar inte med någonting, är destruktiv och impulsiv. Maja behärskar sig för sin fina familj, men dunkar huvudet i väggen på nätterna och framstår som så kontrollerad och ordentlig hela tiden – fast hon egentligen bara vill flytta till Göteborg och gå på Jazzhuet.
 
Boken utspelar sig under en sommar, full av såväl fina saker – som kärlek, vänskap och lojalitet – som de mest fruktansvärda. 
 
Jag kunde verkligen inte sluta läsa – det är högt tempo, otrolig energi och massor av driv i språket – fantastiskt bra och det känns helt absurt att den inte längre finns att få tag på! 
 
Därmed kan jag inte heller länka till några webbutiker, men här finns bokens Goodreads-sida, i alla fall! 
 
 
 

En tanke på “Snart är jag borta av Hanna Jedvik”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s