2016: 326 – Till döds av Peter James

Jag har fått börja dra ner lite på takten med Roy Grace-böckerna, för snart kommer de att ta slut! Författaren har dock lovat mig att det kommer en ny i vår, och jag har fortfarande tre kvar så försöker jag dämpa mig så ska det nog bli bra 🙂 

Nu är det dags för en stor, högprofilerad filminspelning i Brighton – det ska handla om en något kontroversiell del av brittisk historia, kung George IV och hans älskarinna Maria Fitzherbert, och det är Brightonfödda världsstjärnan Gaia som ska spela den kvinnliga huvudrollen. Trots en stor hotbild bestämmer hon sig för att ta rollen – men hotet är äkta, för strax innan hennes avresa från Los Angeles mördas en av hennes assistenter som misstas för att vara Gaia. 

Väl på plats blir det Roy Grace som får ansvaret för hennes säkerhet. Det är stor uppståndelse i staden inför inspelningen, turismen blomstrar och stora delar av lokalbefolkningen anlitas som statister. Och Roy har annat att tänka på också. Det är inte bara fästmön Cleo och hennes stundande nedkomst med deras första barn som stundar, utan även en stor mordutredning kring ett fynd som gjorts på en hönsfarm – en torso återfinns men utan extremiteter och huvud, vilket förstås försvårar identifieringen av liket. Roy håller även på med processen att få sin före detta fru Sandy dödförklarad då hon nu varit försvunnen i tio år och ingen har sett röken av henne. 

Eller… hur är det med den saken, egentligen? 

Så spännande, så välskrivet, så väl ihopknutet och så intressant och nytt! Jag är fortfarande stormförtjust. 

En tanke på “2016: 326 – Till döds av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s