2016: 327 – Du, bara av Anna Ahlund

Åh, jag längtade så efter att få läsa denna och blev överlycklig när den äntligen dök upp i en av mina appar. Skyhöga förväntningar alltså, och de infriades med råge. Vilken helt fantastisk bok Anna Ahlund har skrivit. 

John och hans syster Caroline bor ensamma i lägenheten i Uppsala över sommaren då föräldrarna är i sommarstugan. Caroline säljer skor på dagarna och John går mest och väntar på besked från fotbollsgymnasiet han sökt in till. 

En kväll tar Caroline med Frank hem på middag. Frank, som jobbar i pappershandeln och får John totalt på fall. Blixten slår ner hos dem båda och ingenting kunde vara mindre intressant än gymnasiebeskedet för John – det är bara Frank, Frank, Frank. Ja, och bästa kompisen Elli också, som han bakar kladdkaka och hänger på takterrassen med. Bland… annat. 

Det blir en stormig sommar på många vis och det är en himlastormande och helt underbar berättelse! Det fantastiska med denna kärlekshistoria kanske är avsaknaden av könsfokus. Det viktiga är att det är personer som är kära i varandra och inget annat. Otroligt befriande och det är så fint och vackert beskrivet. 

Läs, läs, läs. Enastående bra. 

4 reaktioner till “2016: 327 – Du, bara av Anna Ahlund”

  1. Det där är ju en bok som jag hade hoppats och trott att jag skulle hinna läsa förra året. Så blev det inte. Men nu står den ganska högt upp på läslistan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s