2016: 325 – På sex meters djup av Denise Rudberg

 
Jag lyssnade på denna på jobbet en eftermiddag, och det är den perfekt till. Trots att det är en deckare behöver man inte riktigt hänga med i vartenda ord, och det uppskattar jag ibland. Jag gillar den här serien, även om jag tyckte att denna var lite tunn i jämförelse med När klockan slår fem som var riktigt spännande. 
 
Det är vinter och iskallt i Stockholm. Man börjar förbereda sig inför julen och en omtalad opera har världspremiär inför hela svenska kultureliten, bland dem det konstnärspar som skrivit librettot och som regisserar. De har även skrivit en bok, som ska komma ut strax efter evenemanget. Men när paret lämnar premiären för att ta sig ut till sitt lantställe i skärgården försvinner de spårlöst. Döttrarna anmäler föräldrarna försvunna och mediecirkusen med teorier och spekulationer tar genast fart. 
 
Marianne Jidhoff befann sig på premiären, och blir förstås genast en del av utredningen tillsammans med sina kollegor. Efter ett par veckor upptäcks ett mord på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder utredningen i en politisk riktning, och plötsligt verkar mordet ha en koppling till konstnärsparets försvinnande… 
 
Som sagt – underhållande och ganska spännande. Helt okej! 

En tanke på “2016: 325 – På sex meters djup av Denise Rudberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s