Det blev en chutney, minsann!

 
Ja, regnet gav sig alltså till slut – jag tror inte det tog mer än en kvart efter detta förrän solen strålade och jag gick ut och plockade krusbär till en chutney. Det skulle vara 7 dl enligt ett recept jag hittade – det fick jag inte ihop, snarare tre. Men jag fyllde på med små tomater och två platta persikor, för… varför inte? 
 
Och minsann! Det blev helt otroligt gott om jag får säga det själv. Sött, surt, starkt och lite salt. 
 
 
Jag blir alltid lika nöjd när jag lyckas med sådant här även om det bara blev en liten burk. 
 
Hur det gick till? Tja. Jag har verkligen inga mått, men jag skulle tro att jag hällde i två deciliter socker och lika mycket vinäger. En stor vitlöksklyfta och en halv stor röd chilifrukt. Och så flingsalt på slutet. Kokade det hela i kanske trekvart, varav hälften med locket av, och rörde om med jämna mellanrum. Hittade en burk salsa som nästan var slut som fick agera ”varm glasburk” och ser nu fram emot att prova den på riktigt… när nu det ska bli, jag åker ju snart. Mamma och pappa kommer hem någon gång i veckan efter att jag har åkt, jag får uppmuntra dem till att äta kyckling eller fläsk, som ska passa bra. 
 
Sedan åkte jag och simmade vilket var härligt, och sedan till Kvilletorget för att kolla in den nya second hand-butiken, eller loppisen kanske man ska säga, Kvillehyllan. Det var tyvärr väldigt utplockat vilket inte är så konstigt eftersom jag kom under sista timmen, men jag får åka dit igen. Det är en loppis där man får hyra en hylla under en vecka för ett visst pris, så tar butiken hand om försäljning och allt och sätter in förtjänsten på ditt konto. Väldigt käck idé, faktiskt! Det fanns en underbar liten mockaservis i klara vackra färger som jag definitivt hade varit intresserad av om jag hade haft plats, en del söta kläder som det tyvärr inte gick att ta sig fram till och så bjöd de på kaffe och kakor – igår även tårta, då det var innehavarens födelsedag. Kul initiativ, hur som helst, jag kommer att åka tillbaks. 
 
Sedan en sväng på Willys – vad är det med Willys och Hemköp som gör att jag inte kan hitta någonting? Hade funderingar på att göra tomatmarmelad men det fanns inget syltsocker i sikte, jag hittade ingen fond och så gör de samma konstiga manöver som Hemköp i vilken de gömmer alla frysta bär i glassfrysen – som finns vid kassorna? Mycket underligt. (Jag förstår att styckglass finns i kassorna, men inte all annan glass?) 
 
Jaja. Jag fick med mig det viktigaste i alla fall. 
 
 

 
Lite grön idyll i förortsbetongen. Nej, jag skojar bara – det är väldigt trevligt runt Kvilletorget numera. Som förr, skulle jag tro, fast lite trendigare och med fler hipsters 😉 Det finns flera restauranger där nu, idag fick jag syn på en vietnames vilket förstås alltid är intressant och jag har hört goda ting om Barleys, Tildas har ju alltid haft gott rykte och de har numera tacokvällar på onsdagar – ja, det är härligt att mina (typ) gamla hoods lever upp lite grann. Titta bara på saluhallen och alla nya fina lägenheter… det är trevligt. 
 
Nu är det söndagkväll, Barnmorskan i East End (på Netflix snarare än på TV, jag ligger lite ur fas pga resa förra helgen och våffelbjudning i onsdags) och… ledigt imorgon! Känns naturligtvis jättekonstigt, men skönt. Jag är inte den som har måndagsångest, men nog är det skönt att veta att man slipper sätta klockan imorgon! 
 
Hörde just från älsklings-Linda att hon är på väg till Göteborg i detta nu, så vi hinner ses imorgon! Med Camilla också – vilken underbar start på den riktiga semestern! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s