Smakebit på söndag, 5 juni 2022 – Vinter i drömhuset av Maeve Binchy

Bloggen börjar äntligen få lite fart igen – tro det eller ej, men det blir mer tid till sådant sedan jag började jobba igen i början av maj. Tänk, tänk om jag skulle lyckas komma i fas och slippa försöka komma ihåg sådant jag läste för flera månader sedan…

Utmaningar är alltid kul och motiverande, och jag tycker ju att just Smakebitarna som Betraktninger håller i är himla trevliga. Jag glömmer ibland och ibland passar det inte, men idag så!

Vi kör Irland i juni på Kaffe och Kultur och en av mina favoriter genom tiderna är Maeve Binchy. Vinter i drömhuset, eller A week in winter som den heter på engelska blev hennes sista roman och den har legat på vänt hos mig i flera år. Nu passar det ju bra att plocka upp den.

Ibland brukade Chicky promenera längs klipporna på kvällen och se ut över Atlanten. Det gav henne alltid kraft. Folk hade haft mod nog att sätta sig i små skrangliga båtar och segla ut över det krabba havet utan att veta vad som låg framför dem. Det kunde väl inte vara så svårt att öppna ett hotell?

När hon sedan kom in igen skyndade miss Queenie sig att laga varm choklad åt de båda och säga att hon inte hade varit så lycklig sedan hon var flicka, sedan hon och hennes systrar brukade gå på jaktbal och hoppas att de skulle hitta stiliga unga män att gifta sig med. Det hade aldrig blivit av, men den här gången skulle det fungera. Stone House skulle bli verklighet.

Ur Vinter i drömhuset av Maeve Binchy, Norstedts: 2014

Sedan annandag pingst slutade vara helgdag är det väl ingen som bryr sig så värst mycket om just den helgen, men fira det som firas bör säger jag (och dessutom har vi bröllopsdag imorgon och det är ju ledigt tack vare nationaldagen) så vi åkte till havet och åt lunch på Café Sjöboa i Fiskebäck. Räksallad till mig och hamNburgare till Johannes – ja, välkommen till Göteborg 😉

7 reaktioner till “Smakebit på söndag, 5 juni 2022 – Vinter i drömhuset av Maeve Binchy”

  1. Irland har många fina författare. har inte läst så mycket av Binchy, men jag tror att jag läst något för länge sedan Tom O´Briens dotter tror jag att det var. tack för smakebiten!

    Gilla

  2. Jag körde ett jätteprojekt för något år sedan och skrev recensioner på alla böcker jag hade släpande sedan flera år. Det blev kanske inte de bästa recensionerna men för mig kändes det skönt med ett avslut på dem. Bloggtorka gör tyvärr att man halkar efter så där emellanåt. Hoppas din lust håller i sig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s