Smakebit på søndag, 23 maj 2021 – Gröna sköna vårvindar av Christoffer Holst

Det är snart JUNI och det är sisådär tio grader varmt och regnigt i Göteborg. Ska vi fara rakt in i sommaren utan att passera vår, som vi gjorde 2018? (Då blev det i och för sig varmt tidigare…) Grönt är det förvisso och jag fotograferar diverse blommor vart jag än går, så man får vara glad för det lilla, men sköna vårvindar som veckans titel talar om lyser med sin frånvaro.

Men jag åt lunch med min ömma moder i torsdags – första gången vi sågs sedan i julas, jag fick min första vaccination i tisdags och jag har hunnit blogga ikapp massor så visst har det varit en bra vecka trots regn och blåst. Och veckan som kommer har åtminstone en stor och spännande händelse i sitt sköte, som jag ska berätta om snart.

Jag har dessutom insett att jag måste läsa lite lustfyllt ett tag och inte tänka för mycket på vad jag borde läsa, förutom vad gäller bokcirkelböcker då. Jag är lite för trött i huvudet för att processa tunga, komplicerade berättelser. Nu får det bli lite feelgood och deckare och relationsromaner ett tag. Christoffer Holsts böcker om Cilla Storm är alldeles utmärkta i den kategorin, och häromdagen släpptes den senaste – Gröna sköna vårvindar.

Gårdagens oväder gör sig påmint när Zacke efter en enkel lunch bestående av tomatsoppa och bröd beger sig ut på en eftermiddagspromenad med Aretha Franklin. Det tog både honom och hunden på sängen. Zacke hade precis somnat när regnet började ösa ner, och han blev snabbt tvungen att stänga det lilla fönster som stod öppet för vädring så att det inte skulle regna in. När det började åska lite senare började Aretha skälla. Det gör hon alltid när det åskar, lilla vännen. Rädd och korkad som hon är.

Det är stora pölar i grusvägen där de går. Mörka, gråa moln täcker himlen.

Ur Gröna sköna vårvindar av Christoffer Holst, Lovereads by Forum: 2021

Fler Smakebitar finns denna vecka hos Astrid Terese!

12 reaktioner till “Smakebit på søndag, 23 maj 2021 – Gröna sköna vårvindar av Christoffer Holst”

 1. Der var det mange fine blomster. Vi har ganske mye Rododendron rundt i sentrum, og langs veien på utsiden har vi buskene du har bilde av på bilde nummer 4. Jeg vet ikke hva de heter. 🙂 Jeg ser også at du har bilde av Magnolia. Det tror jeg må være min favorittblomst!
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 2. Vilka underbara bilder! Ja, ibland behöver man verkligen få vila med lite lättsam litteratur. Nu för tiden väljer jag vanligen deckare när jag behöver något lättsmält. Ofta är det rätt bra tempo i dem också som hjälper en att hålla koncentrationen. Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

 3. Jag får utslag av epitetet Feel-good eller Romcom…förstår kanske att man måste kunna dela in böcker i olika genrer, men jag vill själv bestämma om en bok känns feel-good eller inte! Oftast är de för hurtfriska för mig, så jag hoppar tyvärr över hela genren.
  Håller med dig om att våren är seg. Här har nu häggen börjat blomma, trots bara 8 varma grader. Jag tror vi som motpol får en sjusärdeles lång värmebölja som biter sig kvar…den som lever får se. Tack för smakbit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s