Veckans kulturfråga v. 49

Veckans kulturfråga hos enligt O lyder:

Vilken är din favorit bland böcker som utspelar sig under jul? Vilken julbok ser du mest fram emot att läsa i år?

Jag tycker otroligt mycket om Christmas Days – 12 stories and 12 feasts for 12 days av Jeanette Winterson som jag läste för tre år sedan, och funderar faktiskt på att läsa om den igen i år. En blandad kompott noveller kombinerade med juliga recept och små berättelser kring maten – helt underbart!

I år har jag bara läst en julig bok hittills, och det är En oönskad julklapp av Sara Molin, som jag verkligen gillade. Det är egentligen bara den jag har längtat efter i år, men jag lär säkert läsa någon mer innan december är över. Det lutar åt Julen enligt Julia av Kristin Emilsson och kanske Agatha Christies Äventyret med julpuddingen och/eller Poirots jul. Poirot är inte min favorit bland Christies karaktärer, men i en julmiljö så kanske vi kan komma överens!

5 reaktioner till “Veckans kulturfråga v. 49”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s