Christmas Days – 12 stories and 12 feasts for 12 days av Jeanette Winterson

 

 
Många i Höstbingo-gruppen läste och prisade denna, min sista ruta råkade vara just julrutan och jag gillar Jeanette Winterson. Så det var inte så mycket att diskutera, visst skulle jag läsa denna! Jag läste på engelska, men såg att den även kommit ut på svenska, och finns som ljudbok i inläsning av Angela Kovács
 
Vi får här tolv noveller, med mer eller mindre jultema och väldigt skilda handlingar, tillsammans med tolv juliga recept för tolv olika juldagar och en berättelse kring dem som närmast påminner mig om Nigella – jag blev alltså inte förvånad när jag läste att Nigella och Winterson är goda vänner och att hon varit behjälplig med texterna! Jag läser ju Nigellas böcker som romaner, nästan i alla fall – en stor behållning är texten kring recepten, se även Lotta Lundgren – så matdelarna är nästan min favorit här. 
 
Men jag tycker hemskt mycket om novellerna också. Några är lekfulla och roliga, några riktigt mörka, några spöklika och ett nytt perspektiv på Jesu födelse
 
Älskade allt och kommer säkerligen att läsa om åtminstone några av berättelserna nästa jul. Men det är ju ett tag tills dess 😉 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Christmas Days – 12 stories and 12 feasts for 12 days av Jeanette Winterson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s