Fem snabba hos enligt O – vecka 25

 
 
Veckans Fem snabba hos enligt O, midsommarveckan till ära, lyder: 
 
Pippi eller Mumin? 
 
Lyssna på Sommar i P1 eller hoppa över? 
 
Greta Thunberg eller Anders Tegnell? 
 
Anders Roslund eller Frida Skybäck? 
 
Jordgubbar eller sill? 
 
och mina svar… 
 
Pippi eller Mumin? 
 
Jag läste aldrig Mumin som barn, dock minns jag att Vem ska trösta Knyttet? fanns på förskolan. Den verkar ju i alla fall vara lite relaterad till Mumin. Jag har läst två Mumin som vuxen och de är rätt mysiga. Säger alltid att jag ska läsa Farlig midsommar till midsommar men glömmer av det. Nu ska jag väl lyckas komma ihåg det i år, då. Men Pippi vinner denna duellen ändå, för hon har betytt något för mig alltid. 
 
Lyssna på Sommar i P1 eller hoppa över? 
 
Jag försöker faktiskt att lyssna på alla Sommar-program, även om det ab-so-lut händer att jag stänger av efter en kort stund. Om röst eller ton inte faller mig i smaken tvingar jag mig inte igenom det. Dock har jag ju hittat riktiga oväntade favoriter några gånger när jag bara lyssnat vidare och inte kommit mig för att otåligt skippa. Så nog ska jag lyssna. 
 
Greta Thunberg eller Anders Tegnell
 
Absolut Tegnell. Jag trodde nog inte att han skulle prata i år, utan kanske nästa, när vi vet mer om vartåt detta barkat. Kul att han gör det, jag ser fram emot det. (Lär säkert lyssna på Greta också eftersom hon är först ut.) 
 
Anders Roslund eller Frida Skybäck
 
Jag tror inte att jag har läst Roslund men gillade Skybäcks Bokhandeln på Riverside Drive mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Så det blir Skybäck. 
 
Jordgubbar eller sill
Alltsåååå… så svårt. Jag gillar verkligen både jordgubbar och sill, men just på midsommarafton vinner nog sillen. Mest för att det ofta är så besvärligt och/eller dyrt att hitta just jordgubbar till just midsommar. Sill är det sällan några större problem med 😉 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s