Bara ett litet mord av Carin Hjulström

Jag har tidigare läst några av Carin Hjulströms böcker om Frida Fors och gillar hennes ton. Det är alltid lite vanskligt när författare byter genre, ibland blir det toppen och ibland not so much. Här blir det helt okej – och Bara ett litet mord är första delen i en tilltänkt serie, som jag säkerligen kommer att fortsätta med. 
 
Den hyllade skådespelerskan Siri Ehrensvärd har blivit av med sina engagemang på Dramaten, då hennes gifte chef gör slut på affären efter att ha varit otrogen med Siri i över tjugo år. Hon flyr Stockholm och landar hos sin brorson Anton, som varit halvkriminell större delen av sitt tjugoåriga liv och nu vunnit en plantskola i Säbyholm, vid Mälaren, på poker. 
 
I samma veva hittas en jakttillsyningsman på ägorna som hör till slottet i närheten död på en åker, i ett hav av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i fallet som visar sig vara en enda härva av familjepolitik, vilda fåglar, en kinesisk delegation på besök – och en nyss återupplivad plantskola på stapplande ben, driven av Siri och Anton. 
 
Det är lite mycket gubbar och jakt för att jag riktigt ska hänga med hela tiden, i vem som är vem och hur allt hänger ihop. Men det är ganska mysigt, det är lite av en Midsomer Murders-känsla kring alla lantliga miljöer och gubbar med gevär. Och en charmerande liten hamster som bor i en ficka.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s