Nätterna på Mon Chéri av Stefan Lindberg

 

 
Den nystartade bokcirkeln Palmegruppen tog sig an Nätterna på Mon Chéri över kaffe och scones en söndag för ett tag sedan. Detta är Stefan Lindbergs litterära fantasi om 33-åringen, Victor Gunnarsson, som figurerade i Palmeutredningen, och som senare flyttade till USA och själv hittades mördad i North Carolina efter en middag med sin flickvän och dennas mor, som också hittades mördad. 
 
Det är en intressant berättelse – somligt är sant, somligt troligtvis inte – jag tycker att det är roligt att läsa litterära fantasier, man får exercera både sin ”suspension of disbelief” och sin källkritik. Jag gillar även böcker som får mig att söka mer information och läsa på, ty kunskapstörstande är jag alltid. 
 
Jag kan bara tänka mig hur digert förarbetet till romanen måste vara, och visst är det välarbetat. För mig är det dock lite rörigt – jag har ibland svårt att hitta fotfästet i romanens tid och rum, då det även finns en introspektiv del där författaren ser tillbaka på sina tonår, Men visst är det fascinerande. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s