The bookish life of Nina Hill av Abbi Waxman

 

 
Jag har just nu uppåt fyrtio utkast i mitt bloggverktyg och funderade på om jag bara skulle skriva ett enda lååååångt inlägg med korta kommentarer för att komma ikapp – men jag vill gärna kunna söka ordentligt i bloggen och därför ha separata inlägg. Så så får det bli. Jag skrev en hel hög i helgen som gick som kommer att komma ut med mer eller mindre jämna mellanrum så snart det går. 
 
The bookish life of Nina Hill började jag lämpligt nog läsa under vårt läsretreat i Varberg – vilket ju snart är tre månader sedan, så ni förstår ju hur långt efter jag ligger här. Pust! 
 
Nina är en ung kvinna med ett intensivt intresse för planering. Hennes dagar är ordentligt organiserade i hennes kalender (man kan ladda ner mallarna själv om man vill, nu hittar jag inte länken men googla fritt) – yoga och quizkvällar och läsning, förstås. Nina jobbar nämligen i en liten bokhandel i Los Angeles, bor ensam med sin katt Phil och är van vid sin ganska solitära tillvaro. Hon är ensambarn, hennes mamma är fotograf och har alltid rest mycket, och sånt är livet, liksom. 
 
Tills något händer och det visar sig att Nina har en gigantisk, besvärlig familj på sin pappas sida som söker kontakt. Ska hon verkligen tvingas prata med främlingar? Mitt i alltihop dyker även en beundrare upp, hennes stora nemesis på quizkvällarna, som mot förmodan visar sig vara både trevlig och gullig – och intresserad av henne. Livet ställs på huvudet – hur ska Nina komma ur detta? 
 
Jag gillade denna mycket. Jag visste inte riktigt om jag skulle förvänta mig den klassiska berättelsen om en råttfärgad bibliotekarie som plötsligt sliter av sig glasögonen och blir ett extrovert bombnedslag, men nej, det finns mycket mer här. Välskrivet och roligt och jag gillar inslagen med Ninas kalenderblad som dyker upp mellan kapitlen. Mysig läsning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s