Sönderslagen av Emma Johansson

 
Jag lyssnade på denna och den lämpar sig väl som ljudbok. Lagom lång med bra längd på kapitlen och det är inte för besvärligt att hålla reda på persongalleriet. Alltid en bonus! 
 
Juliet har flyttat till en liten ort i Småland för att plugga franska på folkhögskola. Detta är rakt emot hennes föräldrars önskningar om en prestigefull utbildning i Stockholm – men Juliet måste bort, från familjens påtryckningar, systerns ätstörningar och det där som hände i somras. 
 
Hon bor inneboende hos en tant och trivs ganska bra, träffar nya vänner och gör en del roliga saker, börjar känna lite trygghet och ro i tillvaron. Tills hon träffar Emil, åtminstone. Med det lysande håret – och massor av egna problem bakom fasaden. Kan de stötta varann, eller blir det bara destruktivt? Emil visar sig ha en våldsam hobby – går det att älska honom och lita på honom ändå? 
 
Bra bok för unga vuxna, tycker jag. Den känns ny och fräsch och utmanar tankar och förutfattade meningar på alla möjliga plan. Eventuellt är en av historierna överflödig, det känns förutsägbart så fort det hintas om vad som håller på att hända och jag vet inte, den har ett viktigt budskap men kanske hade det kunnat föras fram på ett annat sätt. Men bra bok! Jag rekommenderar den gärna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s