Conversations with the fat girl av Liza Palmer

Jag ligger extremt långt efter med bloggen. Extremt! Men jag har inga planer på att lägga ner den, som så många andra verkar göra – men jag måste komma ifatt, och ska därför försöka göra det med lite kortare texter här. Det vore ju skönt att komma i fas, och inte behöva försöka komma ihåg saker som jag läste för flera månader sedan…! 
 
Jag vet faktiskt inte riktigt hur denna hamnade på min läslista. Antagligen fick jag den rekommenderad av Goodreads eftersom jag gillar Jennifer Weiner, för visst finns det gemensamma beröringspunkter med Palmers bok och Weiners hjältinnor, såsom Cannie Shapiro. Starka, tuffa kvinnor som inte bär storlek 38 men som har en mjuk och känslig insida, besvärliga familjer och hundar. Och i detta fallet, en otroligt besvärlig väninna med a) ännu besvärligare kompisar b) ett bröllop på gång och c) en gastric bypass-operation i bagaget som personlighetsförändrat henne totalt. 
 
Maggie är en underbar huvudperson och detta är en så himla ömsint, rolig och varm berättelse – men inte utan udd och svärta – även detta påminner om Jennifer Weiner. Jag kände mig lite osäker på titeln ett tag, men det är nog faktiskt spot on, för här handlar det nog inte om den yttre kroppshyddan utan om personen som finns inuti. 
 
Jag tycker även att det är rätt lyckat att någon äntligen skriver om att magoperationer inte alltid är solskenshistorier. Många verkar tro att det är den universella lösningen på allt i hela världen för den som bär på för många kilon – om jag ser till min bekantskapskrets har det snarare varit tvärtom, med komplikationer, psykisk ohälsa, missbruk och större viktuppgång än nedgång i längden. 
 
Så – låt oss komma ihåg att smal inte betyder hälsosam, lycklig eller idealet alla strävar efter. Och njut av Palmers bok, för den är jättefin. Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s