Pretty things av Sarra Manning

Anglofil har jag varit sedan unga år, och i tonåren brukade jag be pappa och diverse andra som reste till Storbritannien att köpa med sig tidningar till mig. Just Seventeen (som blev J 17), Bliss, Mizz, Smash Hits och Select… bland andra. En gång fick man med en bok som hette Diary of a Crush: French Kiss som handlade om Edie, som var förtjust i en kille som hette Dylan, och de reste till Frankrike på skolresa. Den var skriven av just Sarra Manning (och nu har jag förstått att den gick som följetong i tidningen, och att den inte publicerades ”på riktigt” förrän långt in på 2000-talet) – men sedan har jag inte hört så mycket om henne.
 
Så jag blev både nöjd och överraskad när jag såg några av hennes böcker på Älvstrandens bibliotek, och plockade up Pretty Things då konceptet tilltalade mig. 
 
Det handlar om fyra ungdomar, med helt olika bakgrund och liv. Brie är den fina flickan med stort intresse för läppglans, och för sin bästa kompis Charlie, som tyvärr är mer intresserad av killar än av ett romantiskt förhållande till henne – särskilt bad boy Walker, som hittills bara varit intresserad av sin VW-bubbla, tills han träffar Daisy… som är lesbisk och avskyr allt vad kärlek heter. 
 
Dessa fyra samlas, lite oväntat, i en teatergrupp över sommarlovet där man ska uppföra Att tämja en argbigga. Alla berättar sina egna kapitel, i sina olika röster, och även om somliga är mer sympatiska än andra är alla fyra väldigt trovärdiga och fina porträtt. Även de personer som inte är så trevliga alltid har förstås sina anledningar, vilket gör dem ännu mer mänskliga. 
 
Roligt, skarpt, och väldigt mycket London! En riktig karamell för en anglofil som mig, alltså 😉 Tyvärr hittar jag inte boken i våra svenska nätbokhandlar, men som sagt, den finns på biblioteket! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s