Mitt storslagna liv (Skärblackatrilogin, #1) av Jenny Jägerfeld

Det passar bra att just denna bok stod näst på kö bland mina (alldeles för många) utkast, eftersom Jenny Jägerfeld blev nominerad till Augustpriset för just denna igår kväll! Jag skrev om en av mina stora favoriter tidigare idag – Jenny Jägerfeld är ännu en av dem, hon är helt fantastisk. 
 
Förväntningarna var därför givetvis höga, och tack och lov infriades de – med råge, ska sägas, det var en självklar femma på Goodreads och jag strösslar inte med dem. Det var en ren fröjd att läsa denna underbara ungdomsbok, jag rekommenderar den å det absolut varmaste. 
 
Jag lyssnade på ett seminarium som Jägerfeld deltog i på Bokmässan, om ungdomsböcker där huvudpersonen bestämt sig för att bli någon annan, under en kortare period – som ett sommarlov. Och det är precis vad som händer här. Sigge har fyrtioåtta dagar på sig att bli någon annan. 
 
Han har just flyttat till Skärblacka, en ort i Norrköpings kommun, tillsammans med sina syskon och sin mamma som är nyseparerad. De flyttar in hos Sigges mormor, som vanligtvis driver The Royal Grand Golden Hotel (och samlar på uppstoppade djur), men som nu tackar nej till alla gäster för att familjen ska kunna komma och bo i hennes stora hus. Ja, en gäst får förvisso vara kvar – Krille Maräng, som bor på hotellet på heltid. Honom har inte Charlotte hjärta att sparka ut. Och han är en fantastisk karaktär, som skriver långfilmsmanus och gärna vill pitcha idéer för alla som har lust att lyssna. Ja, även för den som inte har någon särskild lust. 
 
Sigge har blivit mobbad i sin förra skola, och en nystart är precis vad han behöver. Men hur blir man sådär omåttligt populär? Och hur skaffar man nya vänner? 
 
En fantastiskt varm och otroligt rolig bok, om vänskap, familj, trädgårdstomtar på resande fot och tjejer med turkost hår – och om att våga vara sig själv. Detta går igen i språket, tycker jag, som är okonstlat och okomplicerat men hela tiden välkomponerat och genomtänkt. Superbra! 
 
Boken finns att köpa här eller här

2 reaktioner till “Mitt storslagna liv (Skärblackatrilogin, #1) av Jenny Jägerfeld”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s