Everything but the truth av Gillian McAllister

Rachel och Jack har inte varit tillsammans speciellt länge när de upptäcker att hon är gravid. De är glada åt nyheten och bestämmer sig för att behålla barnet, trots att de inte ens bor ihop ännu. En intressant premiss till att börja med, tycker jag, så jag bestämde mig för att lyssna. En bra psykologisk thriller är alltid välkommen, tänker jag. 
Tyvärr är inte detta en bra psykologisk thriller. Det är en beskrivning av ett förhållande som är dysfunktionellt åt alla möjliga håll, vilket också förstås kan vara en premiss för en intressant bok, men det blir aldrig intressant för mig. Berättelsen går i cirklar, det är tjatigt och alldeles för fullt av upprepningar. Ingen av bikaraktärerna blir speciellt intressant, trots möjlighet till det. 
 
Rachel har tidigare arbetat som läkare (anledningen till att hon inte längre gör det är så konstig att det är inte klokt, men jag ser ju på detta med svenska ögon) och allt som går att jämföras med en medicinsk procedur beskrivs på detta vis. Sa jag tjatigt? 
 
Det blir aldrig spännande och jag har absolut inga sympatier för en enda karaktär i boken. Denna kan ni alltså skippa med gott samvete! Dock har jag hört att McAllisters övriga böcker är mycket, mycket bättre, så jag ger henne säkert en chans till. 
 
Och om du inte litar på mitt omdöme så finns boken i en ljudboksapp nära dig – eller så kan du köpa den här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s