Jag ser dig av Mari Jungstedt

Jag gillar serien om Knutas och Karin, men det är en av få serier där jag faktiskt inte läst alla böcker. Började med någon mitt i någonstans som jag köpte för några kronor på loppis, och har väl sedan dess läst dem i den ordning de kommit ut och några andra bakåt i serien också, men får ta tag i att läsa allihop någon gång. Det är trevlig underhållning i härlig miljö (jag måste åka till Gotland, som jag har sagt i många år) och jag tycker att Jungstedt lyckas bra med den där viktiga balansen mellan ramberättelse, polisarbete och privatliv. Det blir inte för mycket av något av dem. 
 
Detta är på sätt och vis ett ”låsta-rummet-mysterium”, fast det utspelar sig på en ö. Ett gäng ungdomar åker ut till Lilla Karlsö för att spendera en helg tillsammans innan studierna på universitetet sätter igång igen, men en dag hittar en av dem alla sina kamrater mördade på stranden efter att ha tagit en middagslur. Hon ligger på sin pojkväns arm och har inte märkt någonting. Det ser ut som om de har försökt slita av sig sina kläder, men annars syns inga spår. Parallellt finns en berättelse i Uppsala flera år tidigare. Kan det finnas en koppling, med tanke på att högskolan i Visby faktiskt är sammankopplad med Uppsala universitet? 
 
Det blir förstås mycket spännande med rappa vändningar, såväl i polisarbetet som i Knutas privatliv. Jag njuter av lyssningen trots att jag inte alltid kommer överens med Katarina Ewerlöf som inläsare, och det är en perfekt bussbok, lagom korta kapitel och det är lätt att hålla ordning på persongalleriet. 
 
Bra semesterbok! Köp den här eller här

En tanke på “Jag ser dig av Mari Jungstedt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s