Bas och refräng och Pingvinerna håller ihop av Viveca Lärn

      

 
 
För ett bokbingo som jag deltagit i under våren skulle man läsa om en favorit från barndomen. Jag har väldigt många favoriter från barndomen, men när vi hade pingvintema med Bokbubblarna tidigare i år berättade enligt O att hon börjat lyssna på Pingvinerna håller ihop och då blev jag påmind om dessa två fina böcker, om Trollet (som egentligen heter Jennifer) och Johanna, som bor i östra Göteborg och är i den där mellanåldern när vuxna, särskilt föräldrar, är rätt hopplösa och man inte har någon riktigt tydlig plats där emellan barn och ungdom. 
 
Det är charter med familjen, det är jazzbalett, det är pengainsamlingar, oavsiktliga trippar med Danmarksbåten, Jonas, som kallas Bas och refräng och bor i Trollets svale – det är högt och lågt och alldeles underbart. Som alltid har Viveca Lärn en fantastisk förmåga att skriva barns tankar och upplevelser, och det är extra kul att dessa böcker, som kom ut 1976 och 1977 och alltså är några av hennes allra första, nu kommer ut som e-böcker. Jag hoppas att det betyder att Viveca Lärn, en av mina idoler, fortsätter läsas av alla åldrar. 
 
Böckerna finns att köpa här eller här (Bas och refräng) och här eller här (Pingvinerna håller ihop). 

0 reaktioner till “Bas och refräng och Pingvinerna håller ihop av Viveca Lärn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s