Månadens språk: indonesiska

 
Månadens språk hos Ugglan och Boken i maj månad var indonesiska. Jag har aldrig läst något från Indonesien förut, mig veterligen, och det var inte det lättaste att få tag på något heller. Jag lånade hem en bok från biblioteket, men det visade sig vara en stor inbunden historia och sådant blir det bara inte av att jag läser, om det inte är senaste Peter James eller så… 😉 
 
Men jag fick även med mig novellsamlingen Indonesien berättar: tusen gevärskulor, tusen fjärilar och ur den har jag läst de tre inledande berättelserna som heter Berättelsen om Paina av Herman Kommer, Gräla viskande av Mohammed Kasim, och Kota-Harmoni av Abdullah Idrus. Alla tre var intressanta, lite småkluriga och sedelärande. 
 
Jag passade även på att läsa tre folksagor som jag hittade på denna sidan, även dessa skulle jag vilja kalla intressanta, småkluriga och sedelärande. 
 
Jag har novellsamlingen till mitt förfogande ett tag till och det är inte omöjligt att jag läser fler noveller för jag gillar det jag läste! 
 
Novellsamlingen är utgiven av Bokförlaget Tranan, och finns att köpa här eller här
 

0 reaktioner till “Månadens språk: indonesiska”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s