Drottningsylt: nästan helt sanna sagor av Josefin Johansson

Jag gillar historia, särskilt svensk historia, och särskilt drottningar! Lyssnade på Herman Lindqvists Sveriges drottningar för några år sedan, och nu har ett komplement kommit – som funkar för alla åldrar, alla vetgiriga, alla med humor. Josefin Johansson och Jonna Björnstjerna har skrivit respektive illustrerat berättelser om alla våra svenska drottningar, och det är så himla bra! 
 
Från Sigrid Storråda till Silvia Sommerlath, med finurliga tankar och kommentarer och berättelser om knasiga saker som man sysslade med förr i tiden, knäppa namn och sådant som kan roa allt ifrån yngre historieälskare till folk som jag, och säkert även andra med ett intresse för spännande berättelser och tuffa tjejer. 
 
Köp och ge till alla barn (i alla åldrar) du känner! Till exempel kan man köpa den här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s