För såna som oss av Henrik Karlsson och Tiina Nevala

Jag har kikat lite på denna sedan den kom ut på Storytel – för se här: 
 
”När förlagsredaktören Liv och den nydumpade litteraturvetaren Jens träffas på en stenmur i den grekiska natten är det ingen av dem som tror att det är något mer än ett slumpartat möte mellan två främlingar som aldrig mer kommer att ses.”
 
Förlagsredaktör! Litteraturvetare! Detta är intressant. 
 
Och sedan, för några veckor sedan, instagrammar käraste Camilla:
 
”Svårt att inte gilla dessa PJ Harvey-lyssnande, Strandtygkassebärande, Penguinmuggsippande, tennisspelande, befriande barnfria och superbookish karaktärer. När de slinker in på en random bar spelas självklart Belle & Sebastian i högtalarna. Vidare mailar de Guardian-artiklar till varandra samt drar till London och jobbar på Svenska Skolan som ett frihetsprojekt. 📘 Som om jag glömt min dagbok på Öresundståget och någon renskrivit den som ett manus. Däremot är det svårt att tro på romcomformatet.” 
 
Och då, kära ni, tog det inte lång stund innan jag hade laddat ner boken och börjat lyssna. Underbart upplägg, ju! 
 
Cam skriver även att det är svårt att köpa rom-com-formatet, ty handlingen är baserad på väldigt många sammanträffanden som ibland är smått osannolika och ibland ganska tokiga. Men det blev en otroligt bra övning i suspension of disbelief, för jag tyckte såpass mycket om boken att jag liksom bara fortsatte tro på alltihop. 
 
Jag lyssnade som sagt på den, och det blir väldigt bra när två uppläsare engageras för att läsa böcker med två berättare. Mirja Turestedt och Niklas Engdahl gör ett lysande jobb och har gjort sin research. Det är trevligt! Det är ju även två författare här och jag misstänker att de skrivit varsin person, men det funkar, det är hyfsat sömlöst. 
 
Och det är en rasande underhållande bok. En fröjd att lyssna till, särskilt med en stickning i händerna. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s