Ät din jävel: en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör av Malin Haawind

 
Jag har följt Malin Haawind på instagram ett bra tag och blev väldigt lycklig när jag fick nys om denna boken, för vilken titel – och vilken undertitel. Ty knappt känner jag någon som har en sansad inställning till mat, åtminstone ingen kvinna, och nog behöver vi få lite ordning på det där. Just det! 
 
Som ni kanske vet älskar jag att laga mat, och att läsa kokböcker – och särskilt Nigella Lawson. Hennes How to eat är en bibel hemma hos mig, och Ät din jävel faller in i samma kategori – massor av text om mat och om att äta, blandat med recept och tips på alla möjliga fantastiska grejer. Anekdoter från resor, goda och onda, och om hur man hanterar vardagsmiddagar när ett barn älskar allt och ett barn hatar allt… och sådant. 
 
 
Ni ser ju! 
 
 
Detta! 
 
 
Detta ska lagas. Snart! 
 
 
Bra tips! Jag har just läst Killmaterskan också för övrigt, text kommer snart! 
 
 
Detta är så roligt! Och sant. Peppar please. 
 
 
Ännu en sak att testa. Jag berättade om dessa popcorn för Hanna i förrgår och sedan dess har jag bara gått och drömt om vitlökspopcorn… 
 
 
Favoriträtt! Och bara detta att ha titlar eller rubriker såsom Mat när du… eller Mat som passar när… är genialiskt. 
 
 
 
Och detta! Särskilt punkt nummer fem. Det är helt otroligt hur många människor det finns som tror att det är allas högsta dröm att vara smala. Herregud. Varför? Och det här med slöa knivar. Så bra. Och näst sista punkten borde jag skärpa mig med, jag handlar inte så ofta helt okända livsmedel faktiskt. Men jag ska! Eller åtminstone komma på nya grejer att göra med dem. Ica Nära Högsbo, där jag oftast handlar, har inte så mycket spännande saker som jag inte redan fallit för… förutom barnmat och kattmat och så. Men kanske kan man lova sig själv att prova att laga något nytt varje vecka? 
 
Detta är något av det bästa jag har läst på flera år. Missa inte. Köp och ge bort. Läs och tumma och kladda och läs igen. Helt fantastiskt. Boken finns att köpa här eller här

0 reaktioner till “Ät din jävel: en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör av Malin Haawind”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s