Late Bloomer av Emma Hamberg

 

Ulla förlorade livslusten när maken Ingemar gick bort hastigt för några år sedan. Nu väntar hon mest på att dö, så att sonen får nytta av hennes livförsäkring. Den gäller dock inte vid självmord, så det gäller att hon tar livet av sig långsamt istället. Detta ska göras medelst rökning inomhus, massor av cigaretter måste det vara, och mycket fryst färdigmat utan näring men med extra mycket tillsatser. Sockerbitar, och noll motion, så borde hon väl trilla av pinn snart. 

 
Men denna sortens hemliga självmord går inte snabbt, och Ulla måste ha något att göra tills dess. Hon köper sig en fågelkikare på avbetalning och monterar upp den i köksfönstret. Detta kan bli spännande! 
 
Och det blir det, när hon nu plötsligt får insyn i lägenheten mittemot. Bland tunga sammetsdraperier och stora kristallkronor serverar en äldre man sprit i vackra glas under alla dygnets timmar. Här finns en massa figurer som Ulla aldrig träffat på förut – såsom damer med skäggstubb och för små korsetter. Är det en bordell, tro? 
 
Ulla måste ta reda på vad det är som försiggår – och detta blir vändningen som hon så väl behöver. 
 
Underbart livsfrämjande och otroligt roligt, som alltid av Emma Hamberg. Läs – eller lyssna – och njut! Precis såhär ska en kortroman vara. 
 
Boken finns att köpa här eller här – eller lyssna i en app nära dig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s