Totalskada av Helena von Zweigbergk

Agneta och Xavier har levt ett långt liv tillsammans. Han kom från Argentina efter att hans första fru mördades av regimen, med en liten dotter i följetåg. De har två döttrar tillsammans, de harvar på. Konflikterna får liksom passera, man orkar inte längre ta tag i dem. Det går väl bra, liksom. Det är tryggt och tolerant. 
 
Men så inträffar en fullständig katastrof och det finns inte en chans att låta den bero och fortsätta som förut. En liten, dum, slarvig grej orsakar förödelse i deras liv, och det är en av dem som är ansvarig för misären som uppstår. 
 
Jag älskar von Zweigbergks sätt att skildra relationer, hon är mästerlig på det. Utan att gå in på det allra intimaste lyckas hon berätta ända in på djupet. Det är otroligt känslosamt och naket, men det blir inte för mycket och för kladdigt. Fantastiskt bra. Och skrämmande, för katastrofen som drabbar familjen kan drabba den bäste, även om man är försiktig. Och det är sannerligen inget som bara går att sopa under mattan, heller. 
 
Pust, vad svårt det var att skriva denna text utan att avslöja vad katastrofen faktiskt är! Jag vet att poddar och artiklar har berättat det redan, men nu försökte jag passa mig för att slippa spoila något. Hoppas att du vill läsa, för den är fantastisk. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s