The twelve days of Dash and Lily av David Levithan och Rachel Cohn

Jag läste första boken om Dash och Lily mitt i försomriga maj 2015 och köpte uppföljaren ganska kvickt därefter – men det tog tid innan jag kom mig för att läsa den. Närmare bestämt tre år, någonting, för nu valde jag den som min julbok till Bokbubblarnas julavslutning för några veckor sedan. Nu har det förvisso visat sig att jag har läst en hel hög julböcker till, vilket jag inte alls hade räknat med, men det är ju bara en bonus för det har varit otroligt mysigt och bidragande till julstämningen, denna mörka och grå december. 
 
Dash och Lily har varit tillsammans i ett år nu, men det är någonting som skaver lite grann. Lilys farfar har blivit sjuk och fått flytta hem till Lilys familj, och det har tärt enormt på Lily som annars är så solig och positiv. Hon är vanligtvis julens största fan, men i år orkar hon knappt tänka på det där med jul. Men Dash vill ge henne den glittrande, gnistrande, magnifika jul hon förtjänar och tar hjälp av sin svurne fiende, Lilys storebror Langdon, för att komma igång med första uppdraget – att ordna en julgran åt Lily så att hon kan hålla sin traditionella tända-granen-fest. 
 
Det blir tolv turbulenta dagar, det är högt och lågt och upp och ner – men det är underbart fint och stämningsfullt och riktigt spännande på sina ställen. Jag är vrålförtjust i dessa underbara tonåringar och skulle gärna se fler böcker om dem – kanske på college? 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “The twelve days of Dash and Lily av David Levithan och Rachel Cohn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s