En vinter i Paris av Jenny Oliver

Detta är en av julböckerna som det tipsades om när Bokbubblarna firade julavslutning. Jag brukar inte alls ge mig in i jullitteraturen särskilt mycket, men jag fick feeling! Jag har inte läst särskilt mycket feelgood de senaste åren alls, men kanske har jag nu återväckt en romantisk ådra och kanske behövs romantiken, värmen, humorn och stämningen i jullitt lite extra mycket en sådan här mörk och grå och blöt december som vi har haft i år, då jobbet dessutom varit lite extra intensivt och det är välkommet med något lite lättsammare till kvällsläsning eller busslyssning. 
 
I En vinter i Paris, som är årets julroman från Printz Publishing, möter vi Rachel som jobbar som lärare i en liten by i Hampshire. Hon kämpar med sorgen efter sin mamma och har en hopplös pojkvän – men väldigt goda vänner, som anmäler henne till en tävling à la Hela England bakar hos den berömde konditorn Henri Salernes i Paris. Först är hon motvillig, men när det visar sig att vännerna redan ordnat boende åt henne och hyrt ut hennes lägenhet till ett äldre australiensiskt par över julhelgen är det inte mycket att göra än att satsa och åka. 
 
Det blir en fin berättelse om ett par veckor i ljuvliga Paris i snödräkt. Hon träffar såväl vänner som fiender och tampas med den stenhårde konditorn som verkar vara Gordon Ramsays franske tvillingbror vad gäller temperament. Naturligtvis finns ett element av kärlekshistoria också, som är väldigt förutsägbart men ändå väldigt rart. 
 
Lättsmält och sockersött är det att att läsa – och suget efter att baka sätter då sannerligen igång! Inte för att jag någonsin har bakat så avancerade saker som de gör i denna tävling, men jag blir ändå lite sugen på att baka mer igen, det har liksom hamnat på is de senaste åren, av trevliga anledningar såsom att jag har haft ett rikare socialt liv. Men jag skulle allt gärna baka mer igen i vår! (Kollegorna blir ju så himla glada, om inte annat… ;-)) 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s