Stackars Birger av Martina Montelius

 

 
Detta är en Storytel Original-serie, i tio delar, som kommer att publiceras i pocket i mars 2019. Men lyssna gärna, om du kan tänka dig det som medium, ty Martina Montelius läser in den själv och det gör hon med den äran. 
 
Detta är en roman på #metoo-tema, vilket givetvis är något väldigt allvarligt. Men ibland behöver allvaret presenteras med en stor skopa humor för att sjunka in ordentligt hos en bred publik, och här har vi ett fantastiskt exempel på detta. För Stackars Birger är så rolig att jag gapskrattar. Jag började lyssna när jag höll på att röja och städa och slänga en söndag för några veckor sedan och fick flera gånger stanna upp och skratta färdigt. För det är så underbart absurt. Och tragiskt. Förstås. 
 
Huvudperson och berättare är Gisela Vannefjord, hyllad sufflös vid Den Stora Teatern i Stockholm. Vid en repetition gick Den Store Regissören Birger König över alla gränser gentemot henne, och då fick hon nog. Och kidnappade honom. Nu sitter han fången i hennes potatiskällare. Hon matar honom med korv och päronsaft i tetra och tar hand om de flesta av hans bestyr. Nu har han till och med slutat tala, och sitter mest och brölar där ute. 
 
Det blir en snabb berättelse med många svängar, då Birgers dotter letar efter honom och grannen tror att han och Gisela ska ingå i ett BDSM-förhållande (där hon kastar vedklabbar på honom på ganska långt avstånd) och alla möjliga andra förvecklingar. Du måste höra den för att tro det! Och missa inte. Det är så bra. 
 
Boken finns alltså inte att köpa ännu, men kommer att finnas här eller här i vår! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s