I slutet av regnbågen av Bitte Andersson

Jag hörde talas om denna serieroman i någon podcast, tror jag, och blev genast väldigt intresserad. Lånade på bibblan så fort jag kunde och läste snabbt och i två omgångar. Helt underbar! Denna bör ingen missa. 
 
Huvudpersonen Marja har förlorat sin livs kärlek, Ann, till cancer. Efter en skada klarar hon sig inte ensam hemma, och flyttar till HBTQ-seniorboendet Plejaderna där hon kan få en hjälp under en tid. Hon är skeptisk och djupt i sorg, men den framfusiga grannen Millan hälsar välkommen med sherry och en inbjudan i kompisgänget, filmklubben och allt vad det är och innan Marja vet ordet av har hon ett nytt sammanhang. 
 
Blandat med denna rara och roliga berättelse träffar vi de andra boende personerna i sina tidigare liv – en rejäl bit HBTQ-historia, alltså, från flera delar av världen. Helt fantastiskt väl sammansatt av Bitte Andersson! Illustrationerna är också helt underbara. Syster Förlag bjuder på smakbitar på sin hemsida och jag har lånat dem här: 
 
 
Helt underbart, som ni ser! Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s