Den fyrtiotredje veckan

 

Det är lite som julafton att gå igenom gamla lådor och hyllor och sådant ibland. I söndags hittade jag bland annat detta halsband! Bra fynd. 

 
 
Jag vill så gärna läsa Lily Allens bok. Har nu föreslagit att Folkbiblioteken i Göteborg ska köpa in den, hoppas den kommer snart! 
 
 
I måndags var Mattias Boström på Stadsbiblioteket och pratade om En studie i rött i synnerhet och Sherlock Holmes i allmänhet. Han har just släppt en nyutgåva av sin bok Från Holmes till Sherlock – en mycket rolig och engagerande talare! Det var roligt att höra honom prata också, jag såg honom hela dagarna på Bokmässan där han stod med signeringspennan i högsta hugg 🙂 
 
 
Denna stan, alltså! 
 
 
Fiskbullar är en av mina hemligaste favoriträtter och jag fick fiskbullar till måndagskvällsmat. Lyckan var givetvis total, efter en rätt jobbig dag med bråkande luftrör. Mmm. 
 
Rakkniven av Eva Ström skulle tillbaka till biblioteket i onsdags, så den fick hastigt och lustigt bli bussbok. Jag lyssnade på henne på Bokmässan och blev så otroligt sugen på denna litterära fantasi, om vad som händer när ridån går ner hemma hos Strindbergs Fröken Julie. Ypperlig! 
 
 
Jag undrar vad det är för årstid… 
 
 
Detta är SÅ HIMLA BRA. Mer sånt! 
 
 
 
 
I tisdags hade jag myskväll med mig själv. Fixade matlådor och tände ljus och myste som värsta Ernst Kirchsteiger. 
 
 
Detta är ännu en bussbok, som jag ä n t l i g e n blev klar med i onsdags morse. Fantastisk! Missa inte. 
 
 
 
Ståuppklubben på Contrast Public House tillsammans med J i onsdags. Det är så trevligt när man kan få något gott alkoholfritt som dessutom serveras i ett vackert glas!
 
Jag har bara varit på stand-up en gång, på en random klubb i New York faktiskt (om man inte räknar typ Gardells föreställningar men det gör man väl inte). Albin Olsson var bekant, liksom Peter Wahlbeck… men jag var inte beredd på denna speciella gäst! 
 
Ja, min favorit – Henrik Schyffert tågade fram längs med baren och levererade en mycket bra rutin. Väldigt roligt. 
 
 
Mysig uteservering också, ser fram emot att frekventera denna till våren och sommaren. 
 
 
Varm macka vid hemkomst. Våfflad. Japp! Det verkar vara den tiden på året. 
 
 
Igår jobbade jag hemifrån och passade på att ha lite mysfrukost som start på dagen. Mmm. 
 
 
Gjorde ärenden på lunchen (pantade PET-flaskor och hämtade paket, så spännande var det inte). Och KOLLA detta. Har dock inte smakat men det måste ju göras. 
 
 
 
 
 
J kom förbi på lunch – jag lagade kycklingfilé i ugnen, insmetad med grov dijonsenap, och så citronsaft, kalamataoliver och fetaost. Stekte ett halvt kilo grönsaker och smulade lite mer fetaost på. Mums! 
 
 
Torsdagsfika måste man ju göra även om man råkar vara borta från kontoret! Jag var inte missnöjd med fikabrödet som levererades med lunchgäst, alltså. 
 
 
Start på ett projekt som jag inte kan visa ännu! Ni får se om ett par dagar. Men visst ser det ut som om det skulle smaka viol och lakrits? Färdigställde faktiskt det hela till ett par avsnitt av svenska Bachelor. Mysigt, ja, onekligen. 
 
Till middag tinade jag gazpacho och gjorde en våffelmacka med brie och mango chutney. Underbar kombination! Så himla gott. Tjattrade med Malin, som flyttat hem till Åre från New York, och blev bjuden att komma på besök. Har pratat flera gånger om här nyligen om att jag skulle vilja besöka norra Sverige ordentligt, så jag ska allt ta henne på orden! Efter sportloven, då 😉 
 
 
Fick present i onsdags! Med korrekt uttal! Ni vet väl hur man uttalar kexchoklad? Ja, det är bra. Ville bara kolla. 
 
 
Det var helt fantastiskt vackert imorse – tyvärr gick det inte att fånga det allra vackraste på bild genom fönster, men detta var inte heller fy skam. Så underbart. 
 
 
Fredagskaffe! Kaffe – varm choklad – lite skummad mjölk. Och kanel. Kärlek i en kopp! 
 
I eftermiddag tänkte jag pipa iväg tidigt och åka och möta J i Mölndal, för att shoppa lite och käka middag. Imorgon blir det en utflykt till Styrsö för att hälsa på Therese, Stanley och Idun och andas lite havsluft, och annars hoppas jag ta det ganska lugnt. Skönt, ja, det ska det bli! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s