Pojken med stjärnorna av Mirre Sennehed

Pojken med stjärnorna berättar Mirre Sennehed om sin vän Per Nordkvist, som var offret i det fruktansvärda Bankomatmordet på Hisingen i februari 2010. Texten är skriven som en roman, men är starkt baserad på verkliga händelser. 
 
Det är berättelsen om en varm, fin och rolig vän, Philip, som just kommit hem från ett fantastiskt år i USA där han träffat den stora kärleken i makeupartisten Ashley. Väl hemma arbetar han i hemtjänsten, festar med vänner och lägger en hel del tid och energi på sin stil, inspirerad av favoriterna Broder Daniel. Philip är van vid att utseendet kommenteras men bryr sig inte så mycket om det – men det visar sig bli förödande den kvällen då han blir brutalt attackerad av personer med hat och fördomar mot folk som inte ser ut som de själva. 
 
Pojken med stjärnorna är en viktig bok, men den hade mått bra av en rejäl genomgång av en skicklig redaktör. Det är mycket upprepningar och ibland blir det lite för långrandigt och alldeles för pratigt. Jag hoppas dock att den når ut till många och fungerar som en ögonöppnare – och att om den blir tryckt på nytt får hamna på en redaktörs skrivbord. 
 
Som alltid är det underbart att läsa fina skildringar av mitt kära Göteborg – detta lyckas Sennehed utmärkt med. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s