Plåtmannen av Sarah Winman

Plåtmannen var den framröstade titeln till Bokbubblarnas septemberträff. Jag missade tyvärr träffen då jag var på jobbresa till Stockholm över dagen och inte kom fram igen förrän klockan var mycket, men jag hann i alla fall läsa boken och tyckte mycket om den. Har tänkt läsa Winman tidigare, då många i min närhet älskar När Gud var en kanin, men det är ju ingen chock för er trogna läsare att jag ibland behöver en bokcirkelspark i rumpan för att komma mig för! 
 
Jag har varit i Oxford en hel del, och tyckte att det var underbart roligt att läsa en fin skildring av den underbara staden. Just kring Cowley Road, där en stor del av handlingen är försatt, har jag varma känslor. 
 
Ellis och Michael är i tolvårsåldern när de blir bästa vänner – en djup och varm vänskap, som en dag slår över i något mer. Men innan vi får veta så mycket om det hoppar vi tio år fram i tiden, då Ellis är gift med Annie, och Michael inte verkar finnas i närheten. Vad kan det vara som har hänt, egentligen? 
 
Detta är en helt underbar skildring av vänskap, av kärlek och av samspel mellan människor. Det är finstämt och stillsamt, vemodigt och vackert. Riktigt, riktigt fint. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s