Veckoutmaningen – Brottsligt och sant

 
Veckans tema på Kulturkollo är True Crime, vilket är en genre som kittlar mig men som jag inte är särskilt bevandrad i. Helena skriver: Veckans utmaning består i att tipsa varandra om riktigt bra skildringar av brott från verkligheten. Topp tre tack! 
 
I mitt fall blir det tre böcker från min att läsa-lista som jag är sugen på – jag kan alltså inte rekommendera dem, men jag tror nog att de är läsvärda! Vad jag annars kan tipsa om är den ypperliga podden Vad blir det för mord? som jag har fastnat för på sistone. Mycket bra! 
 
     

     

 
Det är något spännande med det ovanliga och jag är fascinerad av seriemördare – särskilt kvinnliga sådana och kanske särskilt de fullständigt spritt språngande – såsom Rosemary West och Myra Hindley. Den senare finns med i urvalet i Peter Vronskys bok, Female serial killers: how and why women become monsters
 
Patricia Cornwells Portrait of a killer – Jack the Ripper – Case Closed fick stor uppmärksamhet i Storbritannien när den kom. Jag hade just börjat plugga och hann inte läsa någonting ”för skojs skull”, men nu ska jag se till att ta mig an den i höst. Jag bodde länge mitt i ”Ripperland”, runt hörnet från såväl mordplatser som fyndplatser, och är förstås lite extra intresserad. När jag hade besök en gång för längesen gick vi en otroligt spännande Ripper Walk också, vilket jag alltid tipsar folk om när de ska resa till London! 
 
Jag såg en dokumentär om mordet på Meredith Kercher på Netflix för något år sedan eller så och blev smått chockad över Amanda Knox – både hennes beteende, hur hon verkar vara och att hon faktiskt släpptes fri. Det vore riktigt spännande att läsa Murder in Italy av Candace Dempsey och få ett perspektiv från annat håll. 

0 reaktioner till “Veckoutmaningen – Brottsligt och sant”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s