Tematrio: RÖD

 
Lyran skriver: Så här efter valet som slutade i total förvirring vill jag bekänna färg och temat är därför detta vecka så klart RÖD. Var gärna uppfinningsrika och långsökta i era svar!
 
Jag började fundera på hur uppfinningsrik jag skulle lyckas vara, men landade till slut i att jag nog ville satsa på favoriter med röda omslag. Men ju mer jag funderade desto mer upptäckte jag att det faktiskt finns en röd (!) tråd i de tre böckerna jag valde, nämligen kommunismen – som nu int är den delen av den röda politiken jag vill fästa mig särskilt vid, men nog passade det bra just här. 
 
      

   

 
Fahrenheit 451 läste vi i min kurs för Cambridge Certificate of Proficiency in English på gymnasiet och jag blev helt golvad. För ett par år sedan läste vi om den i en av mina bokcirklar och jag tyckte ännu mer om den denna gång. Kan verkligen rekommendera ljudboken som finns på Storytel, den är riktigt bra! Många argumenterar för att den främst handlar om kriget mot kommunismen under 50- och 60-talen. 
 
Vi av Kim Thúy handlar om flykten från det kommunistiska Vietnam – som ju fortfarande är kommunistiskt. En underbar, långsam berättelse om flykt, om att återvända och om människan. Kort, men tät. 
 
Jag fick tips om A concise Chinese-English Dictionary for Lovers av Xiaolu Guo av min kompis Karin för säkert tio år sedan nu. Köpte den och föll pladask. Sedan har väl upplagan jag hade försvunnit någonstans på vägen, jag har den som e-bok och har tänkt läsa om den rätt så snart – men sjöng dess lov för en person nära mig ganska nyss och var särskilt noga med att jag tycker att den ska läsas på engelska. Några dagar senare hittar jag den – på engelska – på loppisen i Väjern där de har max trettio engelska titlar och främst dussindeckare. Sicken röta! 

0 reaktioner till “Tematrio: RÖD”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s