Broadchurch Stories, vol 1 av Erin Kelly

Jag är väldigt förtjust i både tv-serien Broadchurch och författaren Erin Kelly – men när jag försökte läsa romanen hon skrivit baserad på serien funkade det inte riktigt, så jag lade ner det. Det blir ju ändå lite märkligt att läsa en deckare när man vet hur det ska gå, och jag kunde inte hitta engagemanget. Men när jag fick nys om att hon även skrivit noveller som är baserade på seriens ”universum” och karaktärer, men med egna stories, blev jag genast nyfiken och under semestern läste jag den första volymen.  
 
Dessa noveller utspelar sig parallellt med andra säsongen – så det gäller att passa sig – man ska absolut inte läsa dem utan att veta hur första säsongen slutar, om man nu tänkt se serien! Men berättelserna här har lite med brottet som berättas om i första och andra säsongen att göra, även om personerna förstås påverkas av det och är inblandade på olika sätt. 
 
Vi träffar Ellie, som vi förstås känner väl från säsong 1. Vi träffar även journalisten Maggie, som är chefredaktör på lokaltidningen, åklagaren i det stora målet vi följer, Jocelyn, och D I Hardys före detta fru. Det handlar mer om människor än om brott, och jag tycker att Kelly lyckas väldigt bra. Det flyter på fint, Kellys språk gör sig väldigt väl för formatet, och det är väldigt trevligt att få veta lite mer om karaktärerna. Hur det än är så kan inte alla få all den uppmärksamhet de kanske förtjänar i en tv-serie. 
 
Riktigt bra. Jag kommer att läsa volym två också, så fort jag råkar hinna 😉 Berättelserna finns att köpa som e-singlar hos Bokus, här. Jag kryssade ”Go wild in the country” i Sommarbingot, ty för mig är Broadchurch sannerligen vischan! 

En tanke på “Broadchurch Stories, vol 1 av Erin Kelly”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s