Det kunde varit värre!

 
Tog denna bild strax innan jag gick och lade mig igår och tänkte, apropå valet, att vi väl ändå måste tänka oss en ljusnande framtid! 
 
 
I onsdags var det dags för Madame Butterfly på GöteborgsOperan. Jag blev klar tidigt med ett ärende och landade på Waynes i Brunnsparken ett slag. Fantastiskt god islatte med hasselnötssmak! Ännu är det islattetider, liksom. 
 
 
Käkade middag på Andrum, som jag naturligtvis tänkt gå till så länge jag varit vuxen men aldrig kommit mig för. Fantastiskt god buffé med bl.a moussaka och en rätt med paneer och sallader och röror och inte minst lime pickle, som jag saknar så himla mycket. I Storbritannien får man sådant med poppadums innan varje anständig indisk/pakistansk/bangladeshisk måltid på lokal. Det är så gott, men ingenting jag gett mig på att tillverka själv. Kanske borde! 
 
Vi satt som vanligt på 100-kronors-platserna, högst upp i skyn, men det var så lite folk att vi kunde flytta ner en bit och se bättre – dock måste jag säga att jag tycker att man sitter bekvämare på ”barstolarna” allra högst upp. Men det gick bra ändå! Madame Butterfly är nog den av de operor jag sett som jag upplever är enklast att följa med i och den var väldigt vacker och mycket gripande. Tydligen inte alls lika gripande som andra uppsättningar men det räckte gott för mig! 
 
 
I torsdags åt jag lunch med min före detta chef (under ett rätt så kort tag förra våren) Annika på Kooperativet. Glasnudelsallad med five spice-kyckling och en otroligt god dressing. Och rostad lök, nonetheless! Mycket trevligt och väldigt gott. Vi har sagt sedan vårt team splittrades att vi måste ses och prata ikapp oss men tiden går som bekant så fort och alla har så mycket att göra. Nu sprang vi på varandra på festen häromveckan och jag lovade att faktiskt boka en lunch – sagt och gjort. Ibland bara måste man. 
 
 
Jacob har oerhörda mängder päron hemma och anordnade självplock ur pappkasse bakom sin kontorsdörr. Jag fyllde en halv Ica-kasse (skulle ju hem med den på bussen liksom, kul om den hade brustit mitt på Älvsborgsbron) men han har trettio kilo till hemma – och nu fick jag reda på att han har tre gånger så mycket TILL efter helgens plockande. Jösses Amalia. Men skönt att det växer. 
 
 
På kvällen blev det ett helt gudomligt bad framåt solnedgången. Så otroligt vackert! Och ja, det är fortfarande jätteskönt i vattnet. Men det är allt en god idé att ta med kaffe i termos, det är det 😉 
 
 
Lagade en sen middag av koljafilé som en eller annan förälder (eller god vän) dragit upp i Norge. Svepte in i rökt skinka och stekte i smör och olja, serverade med rostade rotfrukter, haricots verts och en busenkel yoghurtsås med sriracha och citronpeppar. Mums! 
 
 
I fredags träffade jag en annan f.d. kollega på lunch i Nordstan, där hon numera har sitt kontor. Mycket trevlig asiatisk mat på övervåningen, det heter Wei Wei och jag kan rekommendera det! Här är någon sorts friterad kyckling samt stekta nudlar – man kunde få vårrullar till också om man ville. Tanken med deras Dagens är att man väljer två mindre rätter och kombinerar för 99:- eller något åt det hållet. Så mysigt så. Hann även med en vända på bibblan. 
 
 
 
Kvällen spenderades till ösregn ute med Netflix och stickning. Alldeles lagom, men när jag började se om Vänner från början kände jag genast att det nog var läggdags… hihi. Hämtade även paket med mina jeans i som jag beställde för ett litet tag sedan (jag har inte burit jeans sedan kanske 2005 så det är en stor grej) men det visade sig att jag har noll kroppsuppfattning och hade köpt typ fyra storlekar för stora. Suck. Så de får skickas tillbaka, men jag har beställt nya ändå för jag kunde ju se att de faktiskt var vad jag ville ha, bara lite för väl tilltagna. Och klänningen som följde med var ju fin… 😉 
 
 
Startade lördagen med att på J:s inrådan lyssna på Paul McCartneys nysläppta album, samt Ring så spelar vi förstås och så Melodikrysset till frukost. Sedan kände jag att jag höll på att dö i förkylning och gick och lade mig. Ställde in kvällens aktivitet och bara LÅG där i typ sex timmar. Läste och sov och läste och sov. Och det verkar bannemig som om det kan göra susen med både vila och c-vitamin. Och i ärlighetens namn var det rätt så skönt att bara ligga där och pösa också. 
 
 
Släpade mig ut i mycket sakta mak framåt kvällningen för att hämta sushi och handla lite förnödenheter (och snurra PokéStop, förstås, Celebi here I come) och en himla fin orange höstglöd fick också hänga med. Sushin var från Neighbour House (herregud, jag borde få restaurangspons efter denna veckan) och var helt otroligt bra! Hanna och jag har köpt därifrån någon gång förut och det har varit okej men nu var det ett tag sedan och kanske har de ny personal för den var verkligen jättegod. Inga problem att byta ut jätteräkan heller. 
 
 
Fick äntligen kryssat min dystopi till Sommarbingot! The end we start from fick jag av Metta för ett bra tag sedan men har mest flyttat från ett bord till ett annat eftersom jag är enkelspårig 😉 Men den var helt fantastisk, missa inte. Text kommer snart. En ruta kvar – just staff recommend – som nog blir en rekommendation från en vänlig bibliotekarie i bekantskapskretsen, ty jag hinner inte springa till nya bokhandlar och bibliotek… 
 
 
Igår kom J över mellan jobb och jobb, lagom till SöndagsMorgan. Vi frukosterade och lyssnade på radio och tittade på TV för det var tydligen val igår. 
 
 
Under en period på eftermiddagen tröttnade jag och kokade chutney istället, på päron och ingefära med en touch av fläder. Gott och kladdigt, som sig bör. Orkade inte gå ut i regnet och köpa syltsocker dock, så marmeladen får vänta tills ikväll eller så. 
 
Såhär röstade min valkrets till riksdagen, vilket leder mig till att tycka att vi kunde ha fått bestämma hela riksdagsvalet istället. 
 
 
 
Även landstingsvalet får vi vara ganska stolta över i Högsbo! 
 
 
Idag är det måndag och Det kunde varit värre är mitt mantra med tanke på valet. Jag sms:ade just ovan bild med texten MVH BADVÄDER och ja, ni vet. Efter regn kommer solsken, även om det inte var speciellt roligt att traska ut i ösregnet imorse. Glad måndag på er! 

0 reaktioner till “Det kunde varit värre!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s