Minns i november den ljuva september…

 
Ett rättesnöre att ta med sig – gör något fint när du kan! Vare sig det är att göra något fint för någon annan, eller skapa något vackert… hur det än är blir någon eller flera lyckligare av det. Lovar! 
 
 
Till exempel att låta dessa vimplar vara kvar i Brunnsparken. Vilken skillnad det blir! Jag har inte varit där och sett det på kvällen men har sett foton och det är himla vackert – ska försöka ta den vägen om på onsdag. 
 
 
På väg till ett jobbmöte i stan i tisdags hittade jag denna på spårvagnshållplatsen. Nog för att det kan bli långa väntetider men… 😉 
 
 
Myggbett på tummen. Vad är det då. Men det börjar likna något! 
 
 
Fika med Line på Brogyllen i onsdags. Johan & Nyströms te som heter Studio 54 är en ny favorit och denna lilla vita chokladfudge med polkaspån gick också ner utan större besvär alls. Ja, jag börjar faktiskt redan fundera på smått på julbaket… Mycket mysigt var det i alla fall, vi var båda trötta och hade haft tuffa dagar så det var härligt att skratta och babbla lite. Det är alltid lika roligt att upptäcka att det går alldeles utmärkt att träffa nya vänner även i vuxen ålder. 
 
 
I torsdags var jag på möte med vår resebyrå och en leverantör på deras kontor på Hultmans Holme på morgonen. Det är en farlig röra att ta sig dit från Nordstan, men på tillbakavägen till jobbet tog jag båten istället. Det är onekligen mysigare. Men vem har satt en tribal på den fyrmastade barken Viking? 
 
 
Jag har nästan aldrig kunnat vara med på Stickklubben i Göteborgs torsdagsträffar – någon enstaka helgträff i vintras och så – men i torsdags passade det fint att vara med och sticka i ett par timmar på Café Husaren – så mysigt. Jag ska verkligen försökaplanera kring att kunna vara med någon gång i månaden i alla fall, gärna mer förstås. Kanske har jag dragit mig för att gå också eftersom jag stickat så enkla saker innan och folk är så avancerade men nu börjar det lossna för mig också… dock är det knappast så att jag skulle dömas ut om jag kom med en halsduk heller. 
 
 
I fredags var det dags för HR-dag på Scandic Europa! Jag kombinerade det nya #boblmaf-halsbandet med min vackra venussymbol. Känns helt rätt hela vägen. 
 
 
Frukost för den som ville innan vi satte igång – och vi hann med att krama Maria S, som lämnade oss i vintras för att bli HR-chef på Scandic i Region Väst. Vi ska luncha på fredag, så får jag höra lite mer! 
 
 
 
 
 
En riktigt bra dag, i alla fall, om än ganska intensiv. Det var skönt att promenera genom stan via biblioteket och Pandura på hemvägen, det var det! Kvällen ägnades åt sista avsnittet av Broadchurch, ett ännu småhemligt stickprojekt – det kommer! – och TACOS. (Det är bara villa, Volvo och vovve som saknas.) 
 
 

Kycklingfärs gör sig väldigt fint i tacos – och det gjorde Västerbottenost också, visade det sig. Äter sällan texmex men det är ju faktiskt både väldigt gott och inte det värsta man kan äta i ”snabbmatsväg”, faktiskt. Mycket grönsaker och ganska varierat. 

 
 
Jag började morgonen tidigt igår – klockan sju hade jag parkerat mig vid köksbordet med bullet journal, stickning, kaffe och allt möjligt för att lyssna på Christer Lundbergs debut som programledare i Ring så spelar vi. Och det gick ju alldeles utmärkt. Till Melodikrysset fick jag kompetent sällskap och jag räknar med vinst. Förstås. 
 
 
 
Efter en massa svettiga ärenden på två olika torg var det faktiskt BADTIME. 17 grader och man får kaffe och hallon- och vit chokladmuffins efteråt. What’s not to like? Det är faktiskt gudomligt efteråt, även om ett visst parti mellan lår och axlar är lite plågsamt… 
 
Shopping, undrar du? Jo, jag råkade impulsköpa en fantastisk handväska som ska testas i storlek om en liten stund – ni vet hur det är, får datorn plats blir det plötsligt ett riktigt kap. Deichmann är en himla bra affär, faktiskt! Annars var det mest komplettering av födelsedagspresenter och lite sånt. 
 
 
På kvällen lagades det italienska köttbullar i mustig tomatsås. Mmm, det är fina grejer alltså. Köttbullarna gör jag på nötfärs med riven lök, persilja, parmesan (som jag glömde köpa så det blev Västerbotten), citron (det blev citronpeppar, missade även detta), lite grädde, ett ägg, lite ströbröd – sedan steker jag dem i ugnen och kokar så klart i en tomatsås, som helst redan puttrat i ett par timmar vid detta laget. Krossade tomater, gul lök, vitlök, balsamvinäger, lite socker, vatten och grönsaksfond. Spaghetti är alltid den bästa pastan – så om man orkar joxa med det är det alltid värt. 
 
Idag börjar jag med Det som ljudbok, stick och blogg och kaffe. Får se vad dagen har i sitt sköte, kanske blir det Botaniska, kanske Konstmuseet, kanske bad… kanske mest ta det piano och njuta av septemberdagen. Möjligheterna är oändliga! 

0 reaktioner till “Minns i november den ljuva september…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s