En apa i Rågsved av Anna Suvanna Davidsson

Tess och Rikard har varit gifta i några år. Tre barn senare bor de på Södermalm och lever utåt sett ett skimrande familjeliv – men Tess är verkligen inte lycklig. Rikard är en tyrann som styr henne med ömsom hot och skäll, ömsom gråt och offerkoftor, och Tess är fullständigt nedbruten och utmattad. Hon försöker lämna honom, men det verkar vara omöjligt att slå sig fri. Tills en dag, när hon bara gör det. Struntar i hans teatraliska reaktioner och i hans gräsliga syster och sätter stopp. 
 
Det blir förstås ingen enkel resa ändå, men efter många nätter på kompisars soffor, några katastrofala dejter, ett och annat tvivel på om hon verkligen gjort rätt, besvikelse, lycka, skratt och gråt landar hon – efter en vända i Hollywood – till slut i Rågsved, där hon äntligen kan börja om med sig själv i främsta rummet. 
 
Jag har följt Davidsson i diverse kanaler under många år och blev väldigt glad när jag hörde att hon hade en roman på gång – ställde mig snabbt i kö på bibblan och hade nog tur, för det tog inte lång tid innan jag hade den i min hand – och läste under varje möjlig stund. Skickade citat till vänner, skrattade högt på sina ställen och ville slänga boken i väggen för jag blev så förbannad på Rikard och hans syrra (och några andra) på andra. Boken är uppdelad i månader och korta avsnitt inom varje månad och det funkar väldigt bra för mig. 
 
Jag tycker att Anna Suvanna Davidsson har lyckats alldeles ypperligt med denna debut. Den bär sig i såväl driv som språk, den tar upp riktigt svåra ämnen på ett tillgängligt sätt och jag känner så otroligt mycket för Tess. Hon är en välrundad karaktär med så mycket mänsklighet att hon blir exceptionellt trovärdig. Visst är det draget till sin spets ibland, men jag köper allt. Riktigt bra, missa inte – boken finns att köpa här eller här

2 reaktioner till “En apa i Rågsved av Anna Suvanna Davidsson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s