Söndagens återblick

Det är söndag igen! Jag vet att jag säger det med jämna mellanrum – typ varje söndag – men vad fort det går. Om tre veckor är jag liksom i Frankrike? Helt otroligt. 
 
Men det har varit ännu en tiptopvecka! Här kommer lite bilder ❤ 
 
 
 
Ofiltrerad måndag. Visst är det ljuvligt? 
 
 
Lavendeln är hög och knallig utanför min port. Jag kan inte låta bli att gnugga lite på den nästan varje gång jag går förbi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags tog Metta och jag en tripp till Therese på Styrsö för bland annat bad och bigarråer. Så härligt det är, alltså! 
 
 
Läste ”Jag vill BLI ännu längre” och undrade lite. 
 
 
Hysteriska nysanfall har varit vardagsmat denna veckan. Undrar om jag plötsligt har blivit gräsallergisk? Det är liksom tjugofem nysningar på en gång och de är helt okontrollerbara. Jaja. Solglasögon och extra maskara i väskan löser det mesta. 
 
 
Ting och jag hade bokat lunchdejt och vi tog med oss Xueying och åkte till Duy-Tan på Kvilletorget. Jag har aldrig varit där förut men blev totalfrälst. Älskar ju vietnamesisk mat för dess smakrikhet utan att vara tung på något sätt, och alla fräscha, friska smaker. Och vackra färger! Vi promenerade tillbaks till kontoret – en fantastiskt fin lagom lång lunch. En liten sväng på Kvillehyllan hann vi också med. 
 
 
 
Sverigematchen intogs hemma hos Metta med stickning, popcorn och saft, och sedan bar det av till Liseberg och The Offspring. Jag såg dem här för många herrans år sedan och nu var det dags igen. Jag kan intyga att de låter precis som de gjorde 1994, är nu lite mjukare i kanterna (vem är inte det) men fortfarande energiska och härliga. 
 
 
 
Mina fötter var fruktansvärt arga när vi väl landade på bussen vid Domkyrkan men det var det ju värt 😉 
 
 
Torsdagens middag – babyspenat, päron, gurka, svarta bönor, oliver och fetaost. Kallrökt lax till. Så himla gott! 
 
 
 
 
 
Sedan ner till Askim för kvällsdopp. Obeskrivligt underbart. 
 
 
Det är svårt att gå och lägga sig när det fortfarande är lite ljust, men det gick, trots allt 😉 
 
 
I fredags hade Stina och jag lunchdejt, det blev pokébowl på Slimfoods uteservering och en promenad kring Lindholmshamnen. Mysigt och smaskigt. 
 
 
Under lilla vändan på Kvillehyllan på onsdagen hittade jag denna vackra kopp och då kaprifol är Bohusläns landskapsblomma tyckte jag att den skulle dit. Snälla pappa hjälpte mig handla resväska på torsdagen och fick ta med sig denna som överraskning upp till mamma. Den gick hem! 
 
 
Fredagssupé. Babyspenat, svarta bönor, röd chili, rödlök, mango, räkor och massor av pressad lime. Så gott och fräscht. 
 
 
Hälsades av denna vidunderliga blomma igår morse. Mmm, de är så vackra! 
 
 
Tack vare fina Kollektivet har jag fått chansen att läsa en förhandsutgåva av Jonas Hassen Khemiris senaste bok, som kommer ut i augusti. Så otroligt vacker. Ser fram emot att bita tag i den ordentligt. 
 
 
 
 
Återvände till Duy-Tan redan igår, nu med sommarrullar och pho med biff. Och iskall lemonad och glimrande sällskap. 
 
 
Kvillebäcken må vara rätt skitig och grumlig men den har ju något i rätt ljus, det har den. 
 
 
En promenad bort till Emmaus – här är tre böcker jag inte köpte. Lade inte ens märke till Jaget och fåglarna men den måste ju också vara riktigt häftig. 
 
 
Sedan till Askim för eftermiddagsbad! Ännu en gång, alldeles fantastiskt. 
 
 
Kvällsfika i lugn och ro med jordgubbskvarg och blåbär till kaffet. Jag blev inte ledsen för att Portugal åkte ur VM. 
 
 
Imorse tog jag 06:06-bussen till… ja, ni har gissat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag träffade ett rådjur, en vildkanin och rätt mycket fåglar – bland annat en svart sjöfågel med gul eller röd näbb som flög ganska lågt över vattenytan. Vad kan det ha varit, tror ni? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s