Darling Mona av Lena Ackebo

Nu var det alltså dags för tredje och avslutande delen i trilogin om systrarna Mona och Barbro. Så vemodigt! Jag har älskat denna serien och den sista boken gjorde mig alltså inte besviken. I Världens vackraste man bjöd Barbro Mona på en resa till Mallorca för att de skulle kunna lära känna varandra som vuxna, trots den delvis trasiga och jobbiga barndomen de delar. I Kära Barbro är Mona kvar på Mallorca hos just världens vackraste man – och i Darling Mona har systrarnas mamma gått bort, och det är dags att ta tag i allt det där som måste tas tag i. Barbro kommer ner till Alcùdia – men maken Gustaf är inte med som planerat. Vad är det nu som har hänt? 
 
Mona känner en vilja och ett behov av att göra upp med sitt eget förflutet, och genom att läsa sina gamla dagböcker bearbetar hon och tänker igenom. Hon stämmer även träff med ex-maken Torbjörn, som hon lämnade för Albert – ja, världens vackraste man – som hon erbjuder sin vänskap. Mötet får henne att se på sig själv, på honom, på deras gemensamma historia och på hela tillvaron på ett nytt sätt. 
 
Jag blir så oerhört engagerad i dessa systrar, som de bråkar och kivas, och som de älskar och oroar sig. Mot slutet av denna hade jag hjärtat i halsgropen – jag ska inte berätta varför, men jag fick några fruktansvärda farhågor om något som sedan inte alls hände och var verkligen orolig för om det hade blivit så hade jag blivit vansinnig. Så djupt brukar jag inte dedikera mig till böcker, och särskilt inte fiktiva sådana. Det är ett riktigt gott betyg. Jag tycker att de är så välskrivna och så träffsäkra, man sätter skrattet i halsen – jag kan inte riktigt få nog! Önskar nu såklart att det här med trilogi bara är trams och att vi får fortsätta att följa Mona och Barbro länge än. Visst blir jag fullständigt galen på dem ibland – särskilt Barbro – men jag kan inte låta bli att älska dem ändå. 
 
Boken finns att köpa här eller här. Missa inte – men läs de tidigare i serien först, de vinner garanterat på att läsas i sin helhet och i ordning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s