Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

Camilla Grebes Husdjuret är nominerad till Årets Bok 2018 och trots att den är fristående är jag lite för förtjust i att läsa serier i ordning för att inte läsa denna, Älskaren från huvudkontoret, först. Av någon anledning har jag trott att den har någonting med Ryssland att göra – jag kan verkligen inte förklara varför. Någon förväxling, antar jag. Men vi befinner oss i Stockholm, på en av de stora klädkedjorna, där den unga tjejen Emma jobbar – och där hennes älskare är vd. 
 
När de ska äta sin förlovningsmiddag tillsammans dyker han inte upp. Verkar vara spårlöst försvunnen. Och kort därefter hittas en ung kvinna mördad, halshuggen, i hans hem i Bromma. 
 
Peter Lindgren är polisen som kopplas in på fallet. Tillsammans med beteendevetaren Hanne Lagerlind (som även är hans före detta älskarinna och som har en begynnande sjukdom) börjar han nysta i fallet – det visar sig nämligen att det liknar ett annat mord, många år tidigare, men det verkar inte finnas några uppenbara kopplingar. Och även om man är ganska säker på vem offret är tar det tid att identifiera henne. 
 
Jag gillar vinklarna med olika perspektiv, men det blev lite rörigt för mig. De här klyschiga poliserna är ganska tröttsamma, men jag kan absolut tänka mig att läsa om Peter Lindgren igen – vilket jag såklart tänker göra, eftersom jag planerar att läsa Husdjuret. Men Älskaren från huvudkontoret lämnar inga särskilda spår hos mig. Jag har läst och älskar serien om Siri Bergman som Grebe skrivit tillsammans med sin syster Åsa Träff, och det är inte utan att jag längtar efter dem. 
 
Boken finns att köpa här eller här
 
(PS: Googlade. Grebe skrev en bok tillsammans med Paul Leander som heter Dirigenten från St. Petersburg. Så var det alltså.) 

En tanke på “Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s