Acceleration av Emil Boss

 

 
 
Emil Boss var också nominerad till Sveriges Radios lyrikpris – och även han gjorde stort intryck på mig under dagen på Stadsbiblioteket. Hans diktsamling Acceleration finns tryckt på såväl en kvittorulle, som en ”vanlig” bok i ovanligt format, som ni ser ovan. Det var föga förvånande bokvarianten som fanns tillgänglig på biblioteket! 
 
Det handlar om lönearbete, om skitjobb, om företagslingo och klichéer och sådant som alla vi som någon gång arbetat med service eller liknande känner till. Jag läste en del texter för en person som absolut inte är någon som läser lyrik, och hen blev både fascinerad och imponerad. 
 
Mycket bra. Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s