Tre önskningar av Liane Moriarty

Detta är Liane Moriartys debut – och det märks, på något vis. Vissa bitar känns igen från hennes senare böcker, men somligt är lite smårörigt. Jag hänger inte alls med bland alla barn och män, men sådär blir det för mig med ljudböcker ibland – så ingen skugga ska falla på Moriarty för den sakens skull. 
 
Våra huvudpersoner är trillingar – Cat, Gemma och Lyn. Cat och Lyn är enäggs, Gemma är från ett eget ägg. De är stiliga, vackra damer som drar till sig uppmärksamhet var de än är och vad de än gör. De är väldigt olika, och vi får följa dem under deras mycket turbulenta trettiotredje levnadsår, genom relationer, flashbacks, hantering av att deras skilda föräldrar plötsligt börjat dejta – varandra, nya relationer, barn, en mailande mormor… ja. Det är full rulle, helt enkelt. 
 
Underhållande? Ja, absolut. Men alldeles för lång! Det blir ruskigt tjatigt efter ett tag, även som ljudbok. Det är trevligt att Moriartys böcker utspelar sig i Australien – det är liksom viss igenkänning gentemot England, men ändå lite lagom exotiskt. Och ja – vissa bitar, även de lite småmörka, är väldigt roligt beskrivna på sina ställen. Det finns till exempel en fonduegaffel som spelar en ganska stor roll och som är utomordentligt väl beskriven. 
 
Boken finns att köpa här eller här. Lyssna kan du göra i en app nära dig! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s