Still me av Jojo Moyes

Dags för tredje boken om Lou Clark – Livet efter dig blev ju en oerhörd succé och även film, uppföljaren Arvet efter dig gjorde inget jättestort intryck på mig insåg jag när jag började läsa denna, eftersom jag faktiskt inte kom ihåg särskilt mycket av den. Nu var det i alla fall dags för den tredje – jag började lyssna på den men som vi har upptäckt på sistone är jag allergisk mot brytningar och dialekter och det blev fullständigt outhärdligt här. Det är nämligen inte bara amerikanska dialekter som ska gestaltas, det är australiensiskt, polskt och lite oika varianter av brittiska – bland annat måste alla attraktiva män tydligen låta som om de just har vaknat. Nåväl – e-bok gick också bra. 
 
Lou har fått jobb i New York! Fysioterapeuten som hon arbetade tillsammans med hos Will jobbar hos en extremt välbärgad familj, och nu har han ordnat en plats åt henne som sällskapsdam och assistent åt frun i familjen – en ung polsk kvinna som är ”den andra Mrs Gopnik”. Sam, ambulanssjukvårdaren som hon blev tillsammans med efter att ha ramlat av taket i Arvet efter dig är kvar i England och bygger på sitt hus – Lou ska bara prova på New York ett litet tag. 
 
Nu får Lou uppleva ”high society” i New York, med intriger, dyra klänningar och tjusiga tillställningar. Helt annorlunda mot allt hon tidigare upplevt. På en fest träffar hon Joshua, som är fruktansvärt lik Will (från första boken) och alla känslor ställs på huvudet. Samtidigt kämpar hon med lögner och hemligheter i familjen Gopnik, med distansförhållandet med Sam, och med att försöka hålla vettig mailkontakt med dem där hemma. 
 
Jag tycker att boken är underhållande, ganska rolig och alldeles för lång. Jag höll dessutom på att bli lite tokig på både Lou och Sam – hur orkar folk hålla på och vara så misstänksamma och svartsjuka i en relation? Och… barnsliga? Vid ett tillfälle, när Sam är på besök i New York, inträffar något som inte är någons fel och som gör att besöket inte riktigt går enligt planerna och Lou blir på något vis arg på Sam för det som händer trots att det rimligtvis måste vara han som lider mest. Jag blir så irriterad på sådant. 
 
Men är du ett stort fan av Moyes så ska du absolut läsa – den heter En andra chans på svenska och finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s