Den sista mrs Parrish av Liv Constantine

 

Tack Harper Collins Nordic för recensionsexemplaret av Den sista mrs Parrish! Liv Constantine är pseudonym för två systrar som visserligen heter Constantine i efternamn, men Lynne och Valerie i förnamn. 

 
 
 
 

Amber Patterson är trött på att inte vara någon – nu är det faktiskt hennes tur. Först på listan för att bli någon är att bli vän med Daphne Parrish, drottningen av den lilla staden i Connecticut där de bor. Att genom lögner infiltrera hennes familj och manipulera dem så till den grad att hon kan ta över Daphnes make, Jackson. Då, då kan hon bli någon. Men det finns saker, såväl i hennes eget förflutna som hennes nutid, som kan sätta ödesdigra käppar i hjulet. Det gäller att undvika dessa – till varje pris… 
 
 
 
 

Detta är en ganska välskriven bok med intressanta idéer som är alldeles, alldeles för lång. Det relevanta och intressanta i berättelsen hade nog kunnat rymmas på 250 sidor istället för dryga 400, om en redaktör hade kommit in och strukit en hel massa onödiga detaljer om ytligheter som dräkter och underkläder och smycken. Jag förstår principen av att beskriva i detalj i början då det ytliga är viktigt för Amber, men sedan är det otroligt tjatigt och påminner mig om avsnittet av Helt hysteriskt när Dawn French leder morgon-tv och någon beskriver smycken. Fast där är det ju komik 😉 
 
 
 

Jag gillar böcker med vändning men jag önskar verkligen att man slutade berätta i marknadsföring och på baksidor att böcker kommer att ha en twist. Det resulterar ju liksom bara i att jag som läsare går och väntar på att twisten ska komma, och försöker lista ut vad den kommer att bli tills den kommer. I detta fallet resulterade det i sin tur i att jag listade ut ungefär vad den skulle innefatta och hade ungefär rätt. Hade jag inte sett Karin Slaughters blurb hade jag med största säkerhet läst boken på ett annat sätt och tyckt att den var betydligt bättre. Även om den fortfarande är alldeles för lång. 
 
 
 
 

Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s