Världsbokdagen och Mew

Igår firades Världsbokdagen på Stadsbiblioteket här i Göteborg. Det var ett välbesökt evenemang! Långa köer redan utanför hörsalen en halvtimme innan det hela började, men det fanns plats åt oss när vi kom in. 
 
 
Tablettask från i lördags fick äntligen göra sitt jobb som proviant. 
 
 
Agnes Lidbeck inledde med att läsa ur sin senaste roman, Förlåten. Jag har varit sugen sedan den kom och är nu ännu mer intresserad. 
 
 
Poeten Anna Mattsson är styrelseledamot i Svenska PEN och Författarcentrum Väst, och läste dikter av den kambodjanske poeten Yin Louth. 
 
 
Leif Holmstrand var en ny bekantskap för min del – han läste dikter som ett sorts performance, mycket intressanta grepp och tankar. 
 
 
Stefan Missios och en basist som jag inte uppfattade namnet på spelade tre låtar. Det visar sig att Stefan Missios är med i samma band som min första kille. Världen är liten! Schysst, proggig och bluesig musik. 
 
 
Catharina Thörn samtalade med arkitekten Lars Mikael Raattamaa om hans senaste roman, Dö andras död. Spontant hade jag nog inte plockat upp den men nu är jag nyfiken! 
 
 
Sigrid Combüchen läste ur Sidonie och Nathalie, som ju är nominerad till Sveriges Radios romanpris som presenteras på Stadsbiblioteket på fredag. 
 
 
Och göteborgssonen Johannes Anyuru läste en dikt och en essäliknande text ur sin senaste bok, Strömavbrottets barn: texter om konst, våld och fred 2010-2018 som jag definitivt ska ta mig an så fort jag hinner. Slalomläsningen är total för tillfället…! 
 
 
Som kuriosa kan jag ju berätta att jag fixade Mew imorse. Ni som fattar, fattar… 😉 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s