Historieläraren av Matt Haig

                                               

 
Tom Hazard ser ut som en alldees vanlig 41-årig historielärare. Men skenet bedrar – i själva verket har han levt i århundraden. Han är nämligen kvasi-odödlig, och har arbetat med Shakespeare, druckit cocktails med Scott och Zelda Fitzgerald, upplevt och överlevt epidemier, häxprocesser, katastrofer och upptäcktsresor med James Cook. Men nu, i 2010-talets London, vill han leva ett vanligt liv, som en vanlig man. Och vad kunde han vara mer kvalificerad för än att undervisa i historia? 
 
Han får jobb på en skola i London, en stad där han bott för längesen, och blir genast förtjust i fransklärarinnan, Camille. Men det finns en regel i sällskapet som han tillhör och som skyddar människor som honom – de får aldrig lov att bli kära. Nu är det alltså dags att fatta ett beslut… 
 
En mycket originell, varm och humoristisk bok! Jag lyssnade på den i inläsning av Martin Halland – mestadels bra, men som alltid – läs på om uttal, för jösse namn. Dessutom vet jag inte riktigt vad jag tycker om fejkade brytningar, det blir lätt lite förlöjligande. Men riktigt bra bok – helt olik allt annat jag läst. 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Historieläraren av Matt Haig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s