Smakebit på söndag, 15 april 2018 – Det är ugglor i mossen av Maria Lang

 
Nu är jag åter i hemmets lugna vrå efter många timmar på resande fot. Idag fick jag dessutom genomgå alla möjliga säkerhetskontroller, både min egen lekamen och mitt bagage, så det blev extra flaxigt. Men annars gick det bra och jag hann läsa en hel Maria Lang på flyget – Det är ugglor i mossen kom ut 1974 och därifrån kommer veckans Smakebit. 
 
 
 

”-Och dom hrä trakterna, kompletterade Sven Målare, har Europas tätaste älgstam. Så det är inte konstigt att du fick syn på någon av våra älgar, det skulle ha varit konstigare om du inte hade stött ihop  med nån medan du är här. 

 
– Lon är mera sällsynt, sa Joar och övergav sin surmulna attityd. Var det nån av er som såg den ikväll? 
 
– Ett lodjur? sa Sandra perplex. Säg inte att det var en lo som morrade och gurglade strax bakom mig? 
 
– Jovisst, betygade Erk Berggren. Du hade en fläckig och stilig jättekatt snett ovanför huvet, oppe på en trädgren. Ett tag tyckte jag rentav att hon låg där och spann. Men så måste hon ha fått korn på er eller på älgtjuren, för hon växlade läte och börjadde väsa. Och sen blev tjuren nervös och satte av i full karriär, och sen tjöt Sandra så att hon jagade bort både lo och tjur. 
 
– Du, sa Joar anklagande till henne. Du fördärvade alltihop med ditt oväsen. Alltihop! 
 
– Inklusive den här, förmodar jag. 

Christer granskade texten på den grönvita pappasken och lyfte försiktigt fram en brun apoteksflaska med likadana gröna tryckta bokstäver mot en vit etikett.” 
 
Ur Det är ugglor i mossen av Maria Lang, Norstedts: 1974 
 
 
Fler Smakebitar finns hos Astrid Terese
 
Jag hade lite vaga funderingar på att gå på bokklubben ikväll, men när jag väl hade landat hemma och fått i mig en smörgås och en kopp kaffe kände jag att nä, det är inte genomförbart, jag är för trött. Så nu tänker jag faktiskt krypa ihop med en annan god bok – Kåda av Ane Riel – och ladda batterier i några timmar istället. 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 15 april 2018 – Det är ugglor i mossen av Maria Lang”

  1. Deckare är bäst på film, haha, jag har så svårt för att hänga med i den röda tråden annars. Får bläddra fram och tillbaka och kan ändå inte begripa…Tack för smakbiten, hoppas du får en skön söndagskväll

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s